От днес малките ученици от 1  до 4 клас се

...
От днес малките ученици от 1  до 4 клас се
Коментари Харесай

74% от малките ученици в Пловдив и 57% в областта се връщат в клас

От през днешния ден дребните възпитаници от 1  до 4 клас се връщат в учебно заведение, откакто бяха обезпечени проби за всички деца, чиито родитили подписаха единодушие. В общо 10 пловдивски учебни заведения 100% от паралелките ще учат назад в клас , в 34 учебни заведения от региона нито една паралелка няма да се върне в учебно заведение , това сочат данните на Регионалното ръководство на образованието в Пловдив. 

Най-нисък е процентът в Сопот, където едвам 10 на 100 от паралелките в начален стадий са изявили предпочитание да се върнат присъствено. Пловдив е общината с най-вече паралелки, които ще се завърнат към присъствено образование – 74% .

Резултатите демонстрират, че 57 на 100 от учениците в начален стадий могат да влязат още веднъж в клас за област Пловдив .

Останалите не престават от разстояние в електронна среда – синхронно или асинхрнонно според от опциите на учебното заведение. В Пловдив са и най-големият брой паралелки, в които децата ще се образоват 100% присъствено.

Такова предпочитание са декларирали родителите от главните учебни заведения „ Ал. Константинов “, „ Виктория и Крикор Тютюнджян “, „ Петър Берон “, “Райна Княгиня ”, „ Драган Манчов “, „ Елин Пелин “ и „ Тодор Каблешков “. Родителите на децата от 1 до 4 клас в междинните учебни заведения „ П. Евтимий “, „ Пейо Яворов “ и „ Братя Миладинови “. 

Изключително висок е процентът на искащите за тестване и в ОбУ „ Йордан Йовков “, където 72% от учениците, които са напълно от уязвими групи се връщат в клас. Не по този начин стои въпросът обаче с учебните заведения в „ Столипиново “. Те попадат в листата на 34-те образователни заведения, в които нито една паралелка няма да се върне към присъствено образование. Това са НУ „ Кирил Нектариев “, ОУ „ Димчо Дебелянов “, ОбУ „ Пенчо Славейков “, СУ „ Найден Геров “, НУМТИ, частно учебно заведение „ Класик “. Общият брой учебни заведения в региона е 153. В Кричим всички деца от двете учебни заведения в общината се връщат в клас. Училища със 100% има и в община „ Родопи “. Нисък е процентът в Асеновград – 34% от паралелките са в подготвеност да заменят виртуалните с действителните стаи, само че процентът на децата е едвам 26. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР